T: +30 2310 546 683, +30 2310 593 270,  T/F: +30 2310 593 271

Aνάθεση της φετινής εκπροσώπησης στη Μπιενάλε της Βενετίας στην επιμελήτρια και Προϊσταμένη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Συραγώ Τσιάρα, ως Εθνικής Επιτρόπου, με το έργο «Ιστορία Μηδέν» του Στέφανου Τσιβόπουλου.

Δημοσιεύτηκε: 01-02-2013

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εκφράζει τη χαρά του για την ανάθεση της φετινής εκπροσώπησης στη Μπιενάλε της Βενετίας στην επιμελήτρια και Προϊσταμένη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Συραγώ Τσιάρα, ως Εθνικής Επιτρόπου, με το έργο «Ιστορία Μηδέν» του Στέφανου Τσιβόπουλου.

Το έργο αποτελεί μια πρωτότυπη εικαστική πρόταση, η οποία κινείται ανάμεσα στις περιοχές του βίντεο και του φιλμ, της τεκμηρίωσης και της αλληγορίας. Μέσα από έναν σύγχρονο εικαστικό λόγο, πραγματεύεται το ρόλο και τη λειτουργία του χρήματος στη διαμόρφωση των ανθρώπινων σχέσεων και των οικονομικών συστημάτων, σε συνάρτηση με τις ρεαλιστικές αλλά και συμβολικές διαστάσεις της κατοχής ή της έλλειψής του. 
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στοιχεία για τον καλλιτέχνη και την επιμελήτρια στο συνημμένο αρχείο και εδώ http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=53052

Θερμές ευχές για κάθε επιτυχία!

ΚΜΣΤ

 

ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ