T: +30 2310 546 683, +30 2310 593 270,  T/F: +30 2310 593 271

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Δημοσιεύτηκε: 10-03-2014

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΚΜΣΤ) χρειάζεται την υποστήριξή σας για να μπορέσει να υλοποιήσει τα προγράμματά του. Η διεθνής εκθεσιακή δραστηριότητα και η επιτυχημένη δράση στον τομέα πρωτότυπης παραγωγής εκδηλώσεων και προβολής της σύγχρονης τέχνης, παραμένουν οι σταθεροί στόχοι μας, αλλά απειλούνται από το σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουμε, λόγω μείωσης των χρηματικών μας διαθεσίμων.

Η δική σας ηθική στήριξη και υλική συμβολή, μικρή ή μεγαλύτερη, θα είναι καθοριστική για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων μας. Μπορείτε να επιλέξετε να υποστηρίξετε τις εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, την ενίσχυση της ασφάλειας των έργων και των συλλογών του, την απόκτηση νέων έργων, την συντήρηση έργων ή/και την πάγια λειτουργία του μουσείου. Οι υποστηρικτές μας έχουν ένα μεγάλο αριθμό ανταποδοτικών οφελών και η προσφορά τους προβάλλεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Μπορείτε να επιλέξετε εσείς τον τρόπο υποστήριξης ή να επιλέξετε από τις παρακάτω ομάδες δραστηριοτήτων.
Μπορείτε να προβείτε σε κατάθεση του επιθυμητού χρηματικού ποσού στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ», επώνυμα ή ανώνυμα, εάν αυτό επιθυμείτε. Για τις επώνυμες καταθέσεις, σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε και με την ηλεκτρονική διεύθυνση mariap@greekstatemuseum.com, ώστε να μπορέσουμε να σας ευχαριστήσουμε για την βοήθειά σας και να σας εντάξουμε στη λίστα φίλων του μουσείου για να σας ενημερώνουμε για τις δράσεις μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τα προνόμια των υποστηρικτών, καθώς και για δυνατότητα χρέωσης πιστωτικής κάρτας, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση pr@greekstatemuseum.com και στο τηλ. 2310 589152.

Τραπεζικοί Λογαριασμοί του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
ALPHA BANK.-ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΚΜΣΤ
αρ. λογ. 707002002012138 
IBAN GR71 0140 7070 7070 0200 2012 138 
SWIFT / BIC: CRBAGRAA
ALPHA WEB BAKING

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΚΜΣΤ
αρ. λογ. 210/481310-37
IBAN GR34 0110 2100 0000 2104 8131 037
SWIFT / BIC: ETHNGRAA
ΕΘΝΙΚΗ WEB BAKING

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης(www.greekstatemuseum.com) ιδρύθηκε το 1997 και από τότε εξελίσσεται σταθερά και δυναμικά. Σήμερα αποτελεί έναν σημαντικότατο θεσμό για την υποδοχή και προβολή του σύγχρονου πολιτισμού μέσα από τον προγραμματισμό του ο οποίος αναπτύσσεται κυρίως στους παρακάτω τομείς:
τη διαχείριση της συλλογής Κωστάκη, της μεγαλύτερης συλλογής ρωσικής πρωτοπορίας εκτός Ρωσίας, μέσα από πρωτότυπες παραγωγές, συμπαραγωγές και ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό,
τη διοργάνωση εκθέσεων και δράσεων για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, 
την παραγωγή έργων και εκδόσεων εικαστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα,
τη διοργάνωση της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και την δημιουργία και υποστήριξη βάσης ουσιαστικού διαλόγου των Ελλήνων καλλιτεχνών με καλλιτέχνες από την Ευρώπη και τον κόσμο,
την οργάνωση πρότυπων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ανήλικους και ενήλικες (μουσειοπαιδαγωγικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, διαλέξεων, συναυλιών κ.ά.), 
το σχεδιασμό και την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων προσβασιμότητας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Χάρη στη διαχείριση και τις διεθνείς συνεργασίες με βάση τη συλλογή Κωστάκη και χάρη στην Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει εγγραφεί στον χάρτη των σημαντικών ευρωπαϊκών μουσείων, αφιερωμένων στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη. 
Το 2013, και παρά την οικονομική κρίση, πραγματοποιήθηκαν 18 εκθέσεις, συνεργασίες με 14 μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, η τέταρτη διοργάνωση της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, (biennale: 4), με ευρεία διάχυση στην πόλη και πλούσιο πρόγραμμα που περιελάμβανε Φεστιβάλ Performance, τα Εργαστήρια Νέων Καλλιτεχνών και ημερίδες, αλλά και 9 συνέδρια, δύο κύκλοι μαθημάτων και δεκάδες επιστημονικές και ερευνητικές συνεργασίες, καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα και τακτικά προγράμματα ξεναγήσεων, συναυλίες κλασσικής και πειραματικής μουσικής.
Ο προγραμματισμός του 2014 είναι αντίστοιχα πλούσιος, όμως δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του Μουσείου, ο οποίος διατίθεται εξ ολοκλήρου για τις λειτουργικές του ανάγκες. Οι δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών του 2013 αποδεικνύουν καθημερινά ότι το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης βρίσκεται στην πρώτη σειρά των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. 
Η οικονομική κρίση μας αναγκάζει να περιορίσουμε πολλά από τα λειτουργικά μας έξοδα, ωστόσο επιδιώκουμε με όλη μας την δύναμη να μην μειώσουμε τις εκθέσεις, τις δραστηριότητες και τις συνεργασίες μας. Μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει, χάρη και στην εμπιστοσύνη και βοήθεια των φίλων μας.

Τo ΚΜΣΤ έχει ανάγκη τη βοήθειά σας. Όποιο ποσό κι αν προσφέρετε, θα βοηθήσετε ουσιαστικά στην συνέχιση των δραστηριοτήτων μας:

5 € θα μας βοηθήσουν να υποστηρίξουμε την τεχνική λειτουργία των γραφείων και κυρίως του γραφείου δημοσίων σχέσεων που επικοινωνεί με τους φίλους του μουσείου σε συχνή και σταθερή βάση ενημερώνοντας για όλες τις δραστηριότητές μας. Ένα ευχαριστήριο μήνυμα για όσους καταθέτουν την χρηματική βοήθεια ή μία καρτ ποστάλ που γράφει «ευχαριστώ» σε όσους την προσφέρουν ιδιοχείρως στο μουσείο.
15 € θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα αγοράζοντας υλικό για χειροτεχνίες και οργανώνοντας καλύτερα τα παιδικά εργαστήρια και τις διαδραστικές επισκέψεις για οικογένειες. Δώρο ένα σετ τριών καρτ ποστάλ και μια ευχαριστήρια επιστολή.
30 € θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες εκπαίδευσης ενηλίκων, να οργανώσουμε καλύτερα τα συνέδρια, τα σεμινάρια και να αυξήσουμε τις παράλληλες με τις εκθέσεις δραστηριότητές μας. Δώρο ένα σετ επτά καρτ ποστάλ και μια ευχαριστήρια επιστολή.
50 € θα μας βοηθήσουν να παρέχουμε εργασίες προληπτικής συντήρησης για τα έργα τέχνης και να βελτιώσουμε τα συστήματα ασφαλείας για τις συλλογές και τα αρχεία του μουσείου. Δώρο ένας κατάλογος έκθεσης και μια ευχαριστήρια επιστολή.
100 € θα μας βοηθήσουν να υποστηρίξουμε, να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε όλα τα παραπάνω. Δώρο μία έκδοση σύγχρονης τέχνης ή μία έκδοση ρωσικής πρωτοπορίας που θα επιλέξετε εσείς από σειρά καταλόγων εκθέσεων και μια ευχαριστήρια επιστολή. Όλοι οι υποστηρικτές των 100 ευρώ αναγράφονται, εφόσον το επιθυμούν, στο πρώτο newsletter που θα κυκλοφορήσει μετά την υποστήριξη. 
100-500 € θα μας βοηθήσουν να υποστηρίξουμε, να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε όλα τα παραπάνω και να οργανώσουμε καλύτερα τις εικαστικές εκθέσεις μας. Δώρο η επιλογή μίας έκδοσης σύγχρονης τέχνης και μίας έκδοσης ρωσικής πρωτοπορίας από σειρά καταλόγων εκθέσεων και μια ευχαριστήρια επιστολή. Οι υποστηρικτές από 100 έως 500 ευρώ έχουν έκπτωση 20% σε όλες τις εκδόσεις του μουσείου για ένα χρόνο και αναγράφονται, εφόσον το επιθυμούν, στο πρώτο newsletter που θα κυκλοφορήσει μετά την υποστήριξη. 
500-1.000 € χαρακτηρίζοντα ως μεγάλη υποστήριξη και το όνομα του υποστηρικτή, εφόσον το επιθυμεί, αναγράφεται στην ιστοσελίδα, τα newsletters και τις εκδόσεις του ΚΜΣΤ για τη διάρκεια ενός χρόνου από την ημέρα της υποστήριξης. Ο μεγάλος υποστηρικτής επιλέγει τρία βιβλία από μια σειρά εκδόσεων του μουσείου, λαμβάνει όλες τις νέες εκδόσεις του μουσείου για ένα χρόνο, καθώς και μια ευχαριστήρια επιστολή.
1.000 € και άνω χαρακτηρίζονται ως ευεργεσία και το όνομα του ευεργέτη, εφόσον το επιθυμεί, αναγράφεται στην ιστοσελίδα, τα newsletters και τις εκδόσεις του ΚΜΣΤ για τη διάρκεια ενός χρόνου από την ημέρα της ευεργεσίας. Ο ευεργέτης επιλέγει πέντε βιβλία από μια σειρά εκδόσεων του μουσείου και λαμβάνει όλες τις νέες εκδόσεις του μουσείου για δύο χρόνια, καθώς και μια ευχαριστήρια επιστολή.

Οι μεγάλοι υποστηρικτές και οι ευεργέτες τιμώνται και με άλλες ιδιαίτερες εκδηλώσεις που διοργανώνονται ειδικά γι' αυτούς, όπως ιδιωτικές ξεναγήσεις και βραδιές αφιερωμένες στην προσφορά τους. 
Tο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρέχει, σε όσους επιθυμούν, πληροφορίες σχετικά με τις φοροαπαλλαγές που προβλέπει ο νόμος περί χορηγιών, για χορηγίες ποσών άνω των 1.000 ευρώ. 
Στο τέλος του χρόνου το ΚΜΣΤ διοργανώνει μια γιορταστική βραδιά αφιερωμένη σε όλους όσους το βοήθησαν και το υποστήριξαν στη διάρκεια του έτους.

ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ