T: +30 2310 546 683, +30 2310 593 270,  T/F: +30 2310 593 271

Εικαστική δράση ‘Βιργινία Μαστρογιαννάκη: Reading in / Reading out’

Δημοσιεύτηκε: 30-03-2019

Εικαστική δράση ‘Βιργινία Μαστρογιαννάκη: Reading in / Reading out’

Σάββατο 30 Μαρτίου.2019, 16:00-21:00

Αίθουσα Συνεδριάσεων Παλαιάς Βουλής

(Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Αθήνα)

Σε μια «απνευστί ανάγνωση» του Ελληνικού Συντάγματος καλεί το MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και η εικαστικός Βιργινία Μαστρογιαννάκη στην εικαστική δράση με τον τίτλο Reading in / Reading out στην ιστορική Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Αθήνα, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 16:00 (διάρκεια 4:30 ώρες).

Το Ελληνικό Σύνταγμα είναι το θεμελιώδες κείμενο επάνω στο οποίο βασίζεται η διαμόρφωση ολόκληρης της νομοθεσίας της χώρας, αναφορικά με τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις του πολίτη, αλλά και την οργάνωση και τους βασικούς λειτουργικούς κανόνες του κράτους και των θεσμών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί επιδιώκοντας να διατηρήσει η καλλιτέχνης τον λόγο της αδιάκοπα από την αρχή έως το τέλος του. Η εκφορά του λόγου είναι συνυφασμένη με την αναπνοή και συντονίζεται ακούσια και ρυθμικά. Το Reading in / Reading out με τη συνεχή ανάγνωση επιδιώκει να μετατρέψει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το σώμα σε πνευστό όργανο.

Η είσοδος είναι ανοιχτή για το κοινό.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Βιργινία Μαστρογιαννάκη αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών  της Α.Σ.Κ.Τ. το 2013, από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. το 2010 και από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρουέν της Γαλλίας το 2002 (D.N.S.E.P.). Έως σήμερα, το σύνολο της δουλειάς της περιστρέφεται γύρω από τις έννοιες της διάρκειας, του ορίου, του λάθους, του περιττού, τόσο ως προς τη σχέση της με τα υλικά, αλλά και ως προς τις σχέσεις που πιθανόν να αναπτύσσονται στον κοινωνικό της περίγυρο. Μπορεί να αντιληφθεί κανείς τη δουλειά της ως ένα είδος δοκιμής της αντοχής της, αλλά και της αντοχής των υλικών, είτε πρόκειται για ύλες άψυχες, είτε για άλλους ανθρώπους. Συνεχείς δοκιμασίες ανοχής και αντοχής.

www.virginiamastrogiannaki.com

ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ