T: +30 2310 546 683, +30 2310 593 270,  T/F: +30 2310 593 271

Art Talks: Jussi Koitela

Δημοσιεύτηκε: 26-02-2015

Art Talks: Jussi Koitela

 

Μέρα: Δευτέρα, 9 Μαρτίου

Ώρα: 18:00

Χώρος: Αποθήκη Β1-Λιμάνι

Το “Skills of Economy”  είναι μια επιμελητική ιδέα που επικεντρώνεται σε δράσεις σύγχρονων καλλιτεχνών γύρω από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και ρητορική. Γενικότερα, ο λόγος για την οικονομία μοιάζει να έχει καταλάβει σημαίνοντα χώρο στα ΜΜΕ του δυτικού κόσμου. Έχει γίνει ένα σημαντικό πεδίο προσέγγισης και περιγραφής του κόσμου και της εξέλιξης. Το “Skills of Economy” διερευνά και τα αρχειοθετεί τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αντιδράσεις μέσα στην υπάρχουσα κοινωνική κατάσταση.

Τα τελευταία χρόνια η κεϋνσιανή παράδοση και η πολιτική οικονομία αποτελούν τις πλέον μετρήσιμες δυνάμεις κατά της νεοφιλελεύθερης χρηματοπιστωτικής οικονομίας -θυμίζοντας έναν κόσμο, όπου οι διαφορετικοί τομείς πολιτικής και επιστημών πρέπει να έχουν μια μη-ιεραρχική θέση σε σχέση το ένα με το άλλο. Έχουν την δυνατότητα οι καλλιτεχνικές και επιμελητικές πρακτικές (που είναι κατανοητές πλέον ως μετα-ανθρωπιστικά υβρίδια) να υπερβούν την πολιτική οικονομία και να οραματιστούν εκ νέου την αυτονομία και την οργάνωσή τους; Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της καλλιτεχνικής παραγωγής, επαναπροσδιορίζοντας οικονομικά ζητήματα και στόχους; Ο Jussi Koitela θα επικεντρωθεί στο επιμελητικό του project “Skills of Economy”, με παράδειγμα την πρόσφατη έκθεση “Post Models: Ore.e Refineries”, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιό του στο SIC Space (Ελσίνκι).

Ο Jussi Koitela (b.1981) είναι επιμελητής/εικαστικός με έδρα στο Ελσίνκι (Φινλανδία). Ως επιμελητής, επικεντρώνεται στις αντιδράσεις των καλλιτεχνών στη νέα οικονομική ρητορική και πραγματικότητα. Πρόσφατες επιλεγμένες επιμέλειές του: “To Use As a Capital” (One Night Only Gallery / Kunstnernes Hus, Oslo), “Skills of Economy” - “Post Models: Ore.e Refineries” (SIC Space, Helsinki), “Dissolving Frontiers” (Hiap / Gallery Augusta, Helsinki), “Floating Ghost” ( Manifesta 10 On Board), What is Monumental Today? (σεμινάριο στο Smolny Institute, St.Petersburg). Πρόσφατα ο Koitela είχε την επιμέλεια της έκδοσης Finnish Art Policy Handbook ( Baltic Circle festival και Checkpoint Helsinki).

 

 

INFO:

www.skillsofeconomy.com

www.jussikoitela.com

 

 

ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Skills of Economy - Post Models: Ore.e Refineries, SIC space, τμήμα της εγκατάστασης