T: +30 2310 546 683, +30 2310 593 270,  T/F: +30 2310 593 271

Ανοιχτό κάλεσμα :: OFF BORDERS FESTIVAL OF ELECTROACOUSTIC MUSIC, VIDEO & PERFORMING ARTS

Δημοσιεύτηκε: 27-02-2018

Ανοιχτό κάλεσμα προς καλλιτέχνες

από το Ιραν, την Ελλάδα και την Γερμανία 

Off borders

H πρωτοβουλία Off Borders, διερευνά νέες ιδέες στον τομέα τoυ ήχου, του video art και της performance art. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προκαλέσει μια δημιουργική συνομιλία μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού σχετικά με τη διαπολιτισμική συνύπαρξη. Ως ισχυρός υποστηρικτής της κουλτούρας του DIY (do it yourself), επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε έναν άλλο κόμβο στο παγκόσμιο δίκτυο του DIY δημιουργώντας καινούργιους διαύλους επικοινωνίας με αφετηρία την διαπολιτισμική ανταλλαγή.

Στόχος μας είναι η ενσωμάτωση της περιφέρειας στη διαδικασία διεθνοποίησης της σύγχρονης τέχνης. Ο ήχος, η εικόνα και η κίνηση δημιουργούν ένα σημείο συνάντησης στην Ελλάδα, επιδιώκοντας τη διάδοση των μηνυμάτων τους σε όλη την Ευρώπη και τις κοντινές χώρες.

Γεφυρώνοντας τα χάσματα

Ιράν-Ελλάδα-Γερμανία

Το Off Borders φιλοδοξεί να ξεκινήσει τη δράση του με ένα διήμερο φεστιβάλ στις 20-21 Απριλίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα, το Ιραν και τη Γερμανία καλούνται να πειραματιστούν στους τομείς: Electronic Music/Sound art, Video art και Performance art. Έν αντιθέσει με άλλα φεστιβάλ αυτού του είδους, το Off Borders δίνει έμφαση στη δημιουργία και προβολή μικρών projects εστιασμένων καθαρά στη πρόκληση καινούργιων ερεθισμάτων στα πλαίσια της διαπολιτισμικής επικοινωνίας μέσω της τέχνης.

Επιμέλεια:

Δημήτρης Παπαγεωργίου -Κέντρο παραστατικών τεχνών Α4Μ-Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης /Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 

Deadline: 3 Mαρτίου 2018

 

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις: www.offborders.org