T: +30 2310 546 683, +30 2310 593 270,  T/F: +30 2310 593 271

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Αμφίσημα σώματα - διαχρονικές ερμηνείες

Δημοσιεύτηκε: 08-03-2018

Οι παράλληλες δράσεις της έκθεσης Αμφίσημα Σώματα / Ambiguous Bodies στο Contemporary Art Center of Thessaloniki ξεκίνησαν!

 

~~~ Σάββατο 10 Μαρτίου, 12:00: μια ξενάγηση διαφορετική, στο ΚΣΤΘ ~~~~

Μια ανοιχτή δημιουργική ομιλία/ξενάγηση από την ιστορικό τέχνης Ευθυμία Γεωργιάδου, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ, για την έκθεση "Αμφίσημα σώματα - διαχρονικές ερμηνείες", μέσα από το δικό της έμπειρο και ξεχωριστό επιστημονικό πρίσμα.

Σάββατο, 10/03, στις 12:00, στην Αποθήκη Β1!

 

~~~ Σάββατο 17 Μαρτίου 12:00: μια ξενάγηση Αρχαιολόγου σε μια έκθεση σύγχρονης τέχνης, στο ΚΣΤΘ ~~~~

Μια ανοιχτή ξενάγηση από την Αρχαιολόγο PhD, Αναστασία Δημουλά, ειδικά για την έκθεση "Αμφίσημα σώματα - διαχρονικές ερμηνείες", μέσα από το δικό της αρχαιολογικό και ανθρωπολογικό επιστημονικό πρίσμα.

Σάββατο, 17/03, στις 12:00, στην Αποθήκη Β1!

 

~~~ Πέμπτη 22 Μαρτίου, 20:00: μια ξενάγηση Αρχαιολόγου σε μια έκθεση σύγχρονης τέχνης, στο ΚΣΤΘ ~~~~

Μια ανοιχτή, βραδινή ξενάγηση από την Λογοτέχνη και Αρχαιολόγο PhD του ΑΜΘ, Στυλιάνα Γκαλινίκη, στην έκθεση "Αμφίσημα σώματα - διαχρονικές ερμηνείες", μέσα από το δικό της ιδιαίτερο λογοτεχνικό βλέμμα.

Πέμπτη, 22/03, στις 20:00 το βράδυ, στην Αποθήκη Β1!

 

~~~ Σάββατο 24 Μαρτίου: performance λήξης έκθεσης ~~~

To μουρμούρισμα της σπείρας


24/03, ΚΣΤΘ, Αποθήκη Β1, 18:30
Διάρκεια: +/- 35'

Καλλιτέχνες:
Ανάτ Πικ, ηχητική ποίηση
Κωστής Δρυγιανάκης, ηλεκτρονικά
Έκτωρ Μαυρίδης, κεραμική

Το σώμα και η κεραμική γεννώνται πάνω σε ένα κοινό χαρακτηριστικό, τόσο μεταφορικό όσο και κυριολεκτικό: υπάρχουν χάρη στην σπείρα, στο DNA και στην σπειροειδή κίνηση αντίστοιχα.
"Ο τροχός του κεραμίστα και ο ίδιος ο κεραμίστας είναι παραγωγοί επιτελεστικών δράσεων στην κατασκευή τριδιάστατων ελίκων που βρίσκονται ενσωματωμένες στα καθημερινής χρήσης δοχεία. Η απτή πληροφορία και η μηχανική που εμπλέκονται στην κατασκευή των αγγείων αυτών γεννούν μουσικά κείμενα, σχεδιάζουν και διαμορφώνουν συνθέσεις που δένονται μεταξύ τους σε μια πράξη μουσικού αυτοσχεδιασμού με τον ρυθμό και τη δυναμική διάρθρωση σε πρωτεύοντα ρόλο."
Με βάση το παραπάνω σκεπτικό και σε μια πρωταρχική λογική γύρω από τη γένεση, θα πραγματοποιηθεί η περφόρμανς αυτή. Στόχος της είναι να αναδείξει τα θεμελιώδη και αρχετυπικά χαρακτηριστικά τόσο της εικαστικής δημιουργίας όσο και της ηχητικής σύνθεσης –ως σώμα ενιαίο.

ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

The visceral humming of the spiral_Anat Pick, Costis Drygianakis, Hector Mavridis