T: +30 2310 546 683, +30 2310 593 270,  T/F: +30 2310 593 271

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ / 7PLY PROJECT FESTIVAL

Δημοσιεύτηκε: 28-07-2016

 

Το 7Ply project Festival επιστρέφει τον Οκτώβριο.

Η ετήσια διεθνής γιορτή του skateboard και της street κουλτούρας έρχεται ξανά στη Θεσσαλονίκη από τις 7 εως τις 15 Οκτωβρίου 2016.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στην Aποθήκη Β1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθεί η εικαστική έκθεση με έργα πάνω σε σανίδες του skate!

Το όνομα του φεστιβάλ προέρχεται από την πιο διαδεδομένη μέθοδο κατασκευής σανίδων skate γνωστή ως 7ply construction, όπου επτά φύλλα ξύλου τοποθετούνται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο καλούπι και με την κατάλληλη κόλα μας δίνουν το τελικό καμπυλωτό αντικείμενο που είναι η σανίδα του skate. Το 7Ply project είναι μια πλατφόρμα συνεύρεσης και ανταλαγής ιδεων, με γνώμονα την ελευθεριά της έκφρασης με μέσα που είναι επίκαιρα και αφορά όλους τους νέους και όλους όσους θέλουν να παραμένουν νέοι και έχουν όραμα! 

Η ομαδική έκθεση που διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά αποτελεί την καρδιά του φεστιβάλ.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να μεταμορφώσουν αυτό το αντικείμενο ο κάθε ένας με την δική του οπτική, τέχνη ή τεχνική και με απόλυτη θεματική ελευθερία να υλοποιήσουν το έργο τους που είναι ένα νέο αντικείμενο, αναγεννημένο και προσδιορισμένο από τους κανονές που θέτει ο καλλιτέχης.

Το κάθε έργο είναι μοναδικό και στα δέκα χρόνια ζωής του 7Ply project έχουν παρουσιαστεί περισσότερα από 1000 έργα από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Οι σανίδες skate αποκτούν προσωπικότητα και το σύνολο τους συγκεντρωμένο κάτω από την στέγη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης απαρτίζει ένα δυναμικό και μοναδικό πυρήνα ενέργειας που πηγάζει από το αστικό περιβάλλον και τρόπο ζωής, επηρεάζεται από την φύση και το πρωτογενές υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το skate και εκπέμπει τις ιδεες της ομαδικότητας, καινοτομίας και φρεσκάδας.

Προσκαλούμε τους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν μαζί μας για τις απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής (βλ. συνημμένο pdf παρακάτω). Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες για το 7Ply project και το πρόγραμμα όλων των ημερών θα ανακοινωθούν σύντομα.

#propagandask8 #7plyproject #boardswithnoborders

www.7plyproject.eu

https://www.facebook.com/7plyprojectfestival/

 

ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ιστοσελίδα: 7ply2